Sapa autonivelanta pret pe mp

Sapa autonivelanta de 1 -3 mm grosime costa cu montaj intre 8 si 10 eur / mp fara TVA. Sapa autonivelanta este suportul ideal pentru montajul covorului PVC, dar acest lucru nu inseamna ca el nu se poate monta si pe suprafete neabsorbante cum sunt mozaicul slefuit, gresia sau marmura. In anumite conditii, covorul PVC se poate monta si pe parchet sau placi OSB, daca se procedeaza in prealabil la rindeluirea si chituirea rosturilor intra-placi cat si la astuparea perimetralului incaperii dupa ce s-au scos plintele. Costurile noastre la materialul sapa autonivelanta cu amorsa inclusa incep de la 4 EUR / mp pentru o incadrare normala a consumului de 1 sac (25 kg) la 4 mp si grosimea maxima de turnare sub 3 mm. Pentru denivelari mai mari se recomanda sapele speciale care au, pe langa rezistenta la trafic  si o uscare mai rapida. Exista sape autonivelante cu uscare intr-o zi dar si intr-o ora, cu costuri care pot depasi 40 EUR pe sacul de 25 kg. Manopera de turnare sapa autonivelanta este 4-5 EUR / mp fara TVA. Uscarea dureaza 2 – 4 zile, in functie de calitatea sapei si de conditiile de temperatura si umiditate. Umiditatea se masoara cu aparatul cu bila sau cu cel cu carbid (acesta din urma folosindu-se doar pentru suspiciunea de umiditate remanenta in sapa de nivel). Grabirea uscarii sapei se poate face si cu ajutorul dezumidificatoarelor (inchiriem aceste aparate pe zi sau pe ora) si al ventilatoarelor sau tunurilor de caldura. Foarte importanta este ventilarea incaperilor.

Pregatirea sapei de nivel. Sapa cu denivelari mari se pregateste cu mortar rapid. Echipele noastre folosesc materialele cu uscare rapida (20 minute de la aplicare). Manopera de reparatii nu depaseste 4 eur / kg material cu uscare rapida.

Bariera de vapori. Sigilarea umezelii in sapa de nivel sau chiar intr-o autonivelanta cu necesitate de uscare rapida se face cu rasina monocomponenta Thomsit R540, dar acest lucru nu este posibil pe sapa cu umiditate mai mare de 80 unitati de aparat (3,5 % CM).  Comercializam aceasta rasina la pretul de 710 lei bidonul de 10 kg. Manopera de sigilare (incluzand aspirare profesionala si 2 maini de rasina) este la fel ca la turnarea de sapa autonivelanta. Deoarece suprafata sigilata cu rasina ramane “sticloasa”, recomandam, inainte de montajul autonivelantei, folosirea amorselor speciale pentru suprafete neabsorbante (amorsa “portocalie” de la Henkel R766 sau amorsa pe baza de nisip cuartos Eco Prim Grip de la Mapei).

inainte-225x300 Sapa autonivelanta pret pe mp  inainte-225x300 Sapa autonivelanta pret pe mpinainte-225x300 Sapa autonivelanta pret pe mp

inainte-225x300 Sapa autonivelanta pret pe mpinainte-225x300 Sapa autonivelanta pret pe mpinainte-225x300 Sapa autonivelanta pret pe mpinainte-225x300 Sapa autonivelanta pret pe mp