Manopera Pardoseli PVC

Manopera de montaj linoleum (covor PVC) in vederea obtinerii unei pardoseli PVC profesionale, garantate exact pentru destinatia specificata prin proiect, cuprinde mai multe etape:

-Masuratoarea si definirea suprafetelor si perimetrelor. Incadrarea materialului pe spatii prin planul de croire este foarte importanta deoarece prin aceasta definim datele preliminare ale devizului: suprafata neta, suprafata neta cu scafe (ridicari) si perimetrele pentru necesarul de rotunjiri si terminatii. Este indicat sa putem prevedea de la inceput si necesarul de cordon de sudura, apoi necesarul de accesorii metalice pentru praguri sau profile de scari, precum si cel de coltare de tapet sau imbinari tapet – scafa.

-Pregatirea suprafetei suport. Se procedeaza la slefuire fina, aspirare plus eventuale reparatii la sapa suport si pereti; pentru obtinerea unei suprafete finale impecabile, suprafata suport trebuie sa ramana neteda, plana, uscata si rigida; ideal ar fi turnarea unei sape autonivelante, chiar daca este vorba de mozaic sau gresie, ca strat suport. Daca avem un parchet denivelat sau o pardoseala suprainaltata cu placi care se misca, este nevoie sa se rezolva problema rigiditatii si planeitatii prin reparatii, reglaje sau acoperire cu un underlay specific care preia micile rosturi. Daca avem sapa cu infiltratii intr-un subsol, avem nevoie dezumidificare urmata de turnarea unei rasini mono sau bicomponente bariera de vapori sau alta hidroizolatie.

-Croirea covorului PVC. Materialul lat de 2 m sau 4 m se croieste prin incadrarea in spatiu cu pierderi de 5 – 10 % obisnuite. Pierderile pot fi mai mari pentru spatii cu forme atipice (non-rectangulare), pentru scari in spirala sau spatii mici, tip grupuri sanitare sau camari.

Lipirea de sapa si ridicarea in scafa. Se aplica adeziv neoprenic cu pensula pe perete (eventual, cu celasi adeziv se monteaza rotunjirea si terminatia de scafa la muchia de jos si respectiv, la 10 cm pe perete). Se aplica adeziv pe podea cu racleta cu dinti mici (daca vorbim de sapa autonivelanta). Se asteapta 15 – 20 min ca adezivul sa penetreze sapa de beton sau peretele, pana cand acesta devine din fluid, vascos si apoi tare si lipicios. Se lipesc fasiile de linoleum croite pe sens, cu imbinare perfecta. Se ridica 12 – 15 cm pe perete dupa care se taie la 10 cm, folosindu-se dreptarul – sablon metalic. Se taie in V la colturi si apoi, dupa timpul de uscare al adezivului, se lipeste scafa.

-Sanfrenarea, sudarea cu cordon si finisarea. Taierea imbinarilor in V se face cu scule de sanfrenare specifice, apoi se incalzeste canalul cu pheonul de mare temperatura pentru a se lipi cordonul de sudura PVC. Cordonul se taie apoi cu un dispozitiv de finisare (mozart), pentru ca aceasta sa se confunde in plan cu suprafata covorului PVC. Pentru finisaj la colturile interioare si exterioare exista cutite mici cu cap rotund.

PRETURILE LA MANOPERA DE INSTALARE COVOR PVC SE  REGASESC INTR-UN DEVIZ PE CARE IL INTOCMIM, IN FUNCTIE DE FIECARE PROIECT IN PARTE.