Manopera Pardoseli PVC

Manopera Pardoseli PVC

Manopera de montaj linoleum (covor PVC) in vederea obtinerii unei pardoseli PVC profesionale, garantate exact pentru destinatia specificata prin proiect, cuprinde mai multe etape:

-Masuratoarea. Incadrarea Masuratoarea spatiilor care treEste foarte importanta

-Pregatire a suprafetei suport. Se procedeaza la slefuire fina, aspirare plus eventuale reparatii la sapa suport si pereti; pentru obtinerea unei suprafete finale impecabile, suprafata suport trebuie sa ramana neteda, plana, uscata si rigida; ideal ar fi turnarea unei sape autonivelante, chiar daca este vorba de mozaic sau gresie, ca podea. Daca avem un parchet denivelat sau o pardoseala suprainaltata cu placi care se misca, este nevoie sa se rezolva problema rigiditatii si planeitatii prin reparatii, reglaje sau acoperire cu un underlay specific care preia micile rosturi.

-Croirea covorului PVC. Materialul lat de 2 m sau 4 m se croieste dupa incadrarea in spatiu cu pierderi de 5 – 10 % obisnuite sau chiar mai mari pentru scari in spirala si spatii cu forme atipice.

Lipirea de sapa si ridicarea in scafa. Se da adeziv neoprenic cu pensula pe perete (eventual, cu celasi adeziv se monteaza rotunjirea si terminatia de scafa la muchia de jos si respectiv, la 10 cm pe perete). Se da adeziv pe podea cu racleta cu dinti mici. Se asteapta 15 – 20 min ca adezivul sa penetreze sapa de beton sau peretele, pana cand acesta devine din fluid, vascos si apoi tare si lipicios. Se lipesc fasiile de linoleum croite pe sens, cu imbinare perfecta. Se ridica 12 – 15 cm pe perete dupa care se taie la 10 cm, folosindu-se dreptarul sablon metalic. Se taie in V la colturi si apoi, dupa timpul de uscare al adezivului, se lipeste scafa.

-Sanfrenarea, sudarea cu cordon si finisarea. Taierea imbinarilor in V se face cu scule de sanfrenare specifice, apoi se incalzeste canalul cu pheonul de mare temperatura pentru a se lipi cordonul de sudura PVC. Cordonul se taie apoi cu un dispozitiv de finisare (mozart), pentru aceasta sa nu mai iasa cu niciun micron in relief fata de suprafata covorului PVC. Pentru finisaj la colturile interioare si exterioare exista cutite mici cu cap rotund.

PRETURI MANOPERA MONTAJ LINOLEUM