Montaj Linoleum Covor PVC

Lucrari montaj linoleum – covor PVC. DHN ofera instalare de covor PVC si linoleum natural pentru toate destinatiile de pardoseli specializate: medicale (cabinete stomatologice si veterinare, clinici, spitale, farmacii precum si orice alt spatiu care necesita aviz septic), industriale (hale de productie si depozite de trafic greu); spatii publice (birouri si dependinte); comerciale (magazine, bucatarii de restaurant, hoteluri). 

Instructiuni preliminare. Sapa autonivelanta este obligatoriu a se turna corect iar materialul sa fie ales dupa destinatia spatiului. Umiditatea sapei suport cat si a stratului autonivelant dupa turnare este necesar sa fie sub 2 % CM (50 de unitati (dupa masurarea cu umidometrul). Pentru garantia fara echivoc a lucrarii de montaj covor pvc, recomandam ca aceeasi echipa care va monta linoleumul, sa toarne si sapa autonivelanta. Pardoseala PVC se utilizeaza exact pentru destinatia recomandata: spatiu domestic, comercial, medical, industrial, birou trafic mediu sau trafic intens. Clasa de trafic va fi insusita de beneficiar din fisa tehnica a produsului care a insotit oferta. Alte destinatii recomandabile pot sa nu apara in fisa, dar pot fi agreate de catre beneficiar in functie de datele tehnice ale produsului:  holuri de trafic extrem, bucatarii, sali de operatii, camere de server. Durata de exploatare a acoperitorilor de pardoseli si pereti depinde nu numai de calitatea materialelor de acoperire si manoperei de montaj ci si, in mod direct, de calitatea materialelor si manoperei folosite de constructor / beneficiar, inaintea montajului propriu-zis de linoleum pvc. Deasemenea, calitatea finala presupune asigurarea de catre beneficiar a conditiilor de lucru prealabile montajului. Foarte importante sunt masuratorile corecte si recomandarile dupa verificarea prealabila a spatiului.

Vizionarea spatiului. Masuratorile si verificarea se pot face gratuit sau contracost, in functie de fiecare locatie in parte. Pe langa masuratorile corecte, inainte de a se monta covorul pvc sau tapetul pvc se verifica umiditatea, consistenta materialului (sapa autonivelanta – daca e turnata corect) si planeitatea suportului (plan si vertical). Daca umiditatea suportului depaseste 50 unitati (2 % CM), beneficiarul va intreprinde urmatoarele actiuni: dezumidificare prin caldura si ventilatie sau sigilare cu rasina monocomponenta a umiditatii excedentare. Montajul pe gresie, mozaic sau alte suprafete neabsorbante se va face numai dupa amorsarea cu amorsa speciala cu granule de nisip fin. Nu se monteaza linoleum PVC pe sapa cu sparturi, denivelari sau peste placi decalate intre ele, pe perete denivelat sau pe suprafete nefinisate, sapa cu umezeala peste 2 % CM, decat daca beneficiarul insista si asuma raspunderea in scris.

Montajul propriu-zis. In timpul montajului frontul de lucru trebuie sa fie curat, aerisit si liber de sarcini (mobilier, alti lucratori de santier). Pe masura ce lucrarea avanseaza, poate apare necesitatea unor operatii suplimentare sau noi pretentii ale beneficiarului. Operatiile suplimentare devizului de montaj care ar putea fi necesare sunt: reparatii sapa / pereti; turnare sapa autonivelanta; gletuire pereti si indreptare colturi; uscare cu dezumidificatorul a portiunilor umede, slefuire simpla sau folosind, pentru suprafete mari, rotativa cu discuri / perii; siliconari scafa si muchii cu sau fara terminatie in zonele lipsei de rectilinitate. Covorul PVC montat pe parchet, OSB uri sau gresie poate prezenta umbre ale rosturilor in suprafata. Montajul fara adeziv (chiar si cu banda dublu adeziva) nu asigura impotriva incretiturilor sau urmelor care se pot face cu scaunele cu rotile sau mutari de mobila in material. Materialul se va lipi  obligatoriu 100 % cu adeziv acrilic sau neoprenic pentru scafe si trepte (un fixator special in cazul dalelor mai groase de 4 mm si adeziv bicomponent pentru Marmoleum de exterior). Nu se recomanda montarea scafei PVC sau tapetului PVC pe pereti denivelati sau peste vopseaua lavabila. Aceasta se poate coji, rezultand dezlipirea materialului, dezlipire pentru care furnizorul nu este raspunzator.

Instructiuni finale. Dupa montaj este necesar sa se mentina o temperatura de cel putin 18 grade C inca minimum 7 zile de la receptie. In timpul exploatarii, beneficiarul va folosi stergatoare de picioare profesionale atat de exterior (rugoase) cat si de interior (absorbante). Nu se recomanda a freca suprafetele cu obiecte ascutite pentru curatare (perii de sarma, varfuri de cutit etc). Pardoselile personalizate cu model se obtin atat din materiale eterogene cat si omogene, acestea din urma fiind mai indicate datorita sudurii mai usoare si aspectului general mai estetic. In conditiile lichidarilor de stocuri mici de material, firma noastra include manopera la insertiile bicolore in pretul montajului normal. Oferim combinatii chiar de mai multe culori, la acelasi pret al manoperei de 6 EUR / mp la care se adauga 3,5 eur / m de sudura cordon suplimentar la model.

Garantii. Garantia producatorului de covor PVC sau linoleum este de 5 – 15 ani, in functie de tipul materialului. Aceasta garantie acopera 10 % din suprafata si vizeaza defecte ascunse in material de structura, grosime sau culoare. Aceasta garantie nu acopera afectiunile mecanice ale suprafetei survenite in timpul explotarii: ciupituri, lovituri, eroziuni mecanice, picaturi de acid, urme de fum, arsuri, lichide urat mirositoare, gume de mestecat, gudroane, argile, matuiri, taieturi. Garantia montajului de covor PVC este de 2 ani de la data facturarii si acopera montajul defectuos constatat a se fi produs exclusiv din vina montatorului dar nu acopera: inundatii, infiltratii, cutremure, defecte ascunse in sapa si peretii locatiei. Se excepteaza de la acordarea garantiei toate situatiile in care beneficiarul nu a respectat prezentele instructiuni.

model-2-300x225 Montaj Linoleum Covor PVCmodel-2-300x225 Montaj Linoleum Covor PVCmodel-2-300x225 Montaj Linoleum Covor PVCmodel-2-300x225 Montaj Linoleum Covor PVC